وضعیت حوضههای آبریز کشور خوب نیست، حوضه شرقی که استان سیستان وبلوچستان را شامل میشود ۳۶ درصد کاهش بارندگی نسبت به میانگین بلندمدت داشتیه در حوضههایی که کلانشهرهایی مانند تهران، کرج، اصفهان،قم و قزوین واقع شدهاند نیز ۳۶ درصد کمبود بارندگی گزارش شده، این یعنی کمآبی بیداد میکند.
گزارشی از تاثیر خشکسالی و بیآبی در روستاهای سیستان و بلوچستان که به مهاجرت بخش جالب توجهی از جمعیت این مناطق به شهرهایی چون تهران، زاهدان و چابهار منجر شده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران گفت: با بهرهبرداری از تصفیهخانه ششم آب تهران و وارد شدن ۵۰۰ لیتر آب در ثانیه باعث شد تا با دغدغه نوبتبندی آب مواجه نشویم.
زیست آنلاین:سرانه تولید برای مصرف آب شرب شهروندان تهرانی به رقم باور نكردنی 340 لیتر در شبانه روز رسیده که این عدد سه برابر سرانه مصرف كشورهای اروپایی، دو برابر سرانه مصرف جهانی و كمتر از دو برابر سرانه مصرف در سطح كشور است.
رییس کمیته ارزیابی سیلاب کمیته ملی سدهای بزرگ ایران گفت: بررسی آمارِ میزان تخلیهِ آب از چاهها نشان میدهد که علیرغم افزایش تعداد چاههای حفاری شده در طی یک دهه اخیر، مجموع آب تخلیه شده افزایش نیافته است! یعنی این که دیگر آب بیشتری برای تخلیه از چاهها وجود ندارد و به عبارتی کفگیر به تهِ دیگ خورده است.
اکنون دیگر قطعیست که سال آبی جاری، دوره ای با میزان بارش به شدت محدود بوده و تابستانی سخت، از منظر تامین آب مورد نیاز، پیش روی ماست. اگر چه مشارکت عموم در مدیریت مصرف در هر زمانی مهم است؛ اما در چنین شرایط خشک و کم آبی، ضرورتی دوچندان پیدا می کند.
مشارکت در مدیریت گذر از دوره های پیک مصرف، در بستری از آگاهی و حساسیت راجع به موضوع آب و طور کلی تر ...
تالابها به عنوان یکی از شاهکارهای خلقت همواره مورد بیمهری قرار گرفتهاند و بارشهای کم سالیان اخیر بر وضعیت نگرانکننده آنها دامن زده است. این اکوسیستمها علاوه بر اینکه در حفظ تنوع زیستی منطقه نقش مهمی دارند، در بهبود معیشت جوامع محلی نیز مؤثر هستند.
رپی ارایه طرح تشکیل وزارت آب، انرژی و محیط زیست از سوی برخی نمایندگان مجلس، یک کارشناس حوزه آب ضمن مخالفت با این طرح، بر لزوم تشکیل «وزارت آب» از طریق ادغام تشکیلات آبی وزارت نیرو با وزارت جهاد کشاورزی و بخش آبخیزداری سازمان جنگلها تاکید کرد.
با توجه به کاهش ۵۰ درصدی بارندگیها در کشور نسبت به سال گذشته وضعیت تامین آب تهران در مرحله هشدار قرار گرفته تا جایی که طبق اعلام مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران اگر وضعیت مصرف به شکل کنونی تداوم یابد، تامین آب تهران با مشکل جدی مواجه میشود.
وزیر نیرو گفت: امسال بارشها حدود ۵۰ درصد نسبت به سال گذشته کمتر است و این موجب میشود که دقت ما در مصرف آب بالاتر رود و با توجه به این که تولید انرژی در کشور به وجود نیروگاههای برق آبی متکی است، کم بارشی در تولید برق هم اثر میگذارد.
کمبود آب یکی از چهار چالش اصلی برای عدم دسترسی منظم ۲.۱ میلیارد نفر (تقریبا یک سوم جمعیت جهانی) به آب آشامیدنی است. سه چالش دیگر آلودگی، کیفیت و مقرون به صرفهبودن است. مهمترین عوامل موثر بر کمبود آب، کشاورزی، تولید انرژی و غذا، اکوسیستمهای سالم و تقاضای جهانی برای آب شیرین است که منابع تامینکننده آنها بسیار مهم هستند. کمبود آب در بسیاری از مناطق ...
یک پژوهشگر آب گفت: سالانه حدود ۹۶ میلیارد متر مکعب در ایران آب مصرف میشود در حالی که کل منابع آب تجدیدپذیر کشور حدود ۹۰ میلیارد متر مکعب است، بنابراین از بحران آب عبور کردهایم و به ورشکستگی آبی رسیدهایم.
بخشهای وسیعی از جهان درگیر کمبود آب و خشکسالی است. رفع نیاز غذایی میلیاردها انسان به آب زیادی احتیاج دارد. نیاز آب برای تولید برخی از محصولات باورنکردنی است
مدیرکل دفتر بحران و پدافند غیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور از تنش آبی تابستانه در ۲۸۲ شهر کشور خبر داد و گفت: از این تعداد، ۱۰۱ شهر دارای وضعیت قرمز تأمین آب شرب هستند.
معاون آب و آبفای وزارت نیرو گفت: باتوجه به اینکه ظرفیت تصفیهخانهها محدود است، ادامه افزایش مصرف ۲۰ تا ۳۰ درصدی آب در اکثر شهرها نسبت به مدت مشابه در سال گذشته ممکن است در تولید آب با کیفیت اختلال ایجاد کند. خصوصا اگر رودخانهها سیلابی شوند و کدورت آب ورودی بالاتر از معمول برود.